dimarts, 4 de desembre del 2018

Alimentació saludable

Una dieta equilibrada és aquella manera d'alimentar-se que aporta els aliments en la proporció justa per a l'ontenció dels nutrients. Sempre adaptades a les necessitats de cadascun procurant així que l'organisme es trobe en plena forma física i mental. 
Sempre que no tinguem ningun problema, usarem com a referent principal la piràmide que anteriorment ja hem explicat.


És a dir, una dieta és completa, quan les quantitats d'hidrats de carboni, fruites i verdures, làctics i fruita seca, carn, ous i peix ingerides són les recomanades. A més bebem aigua, consumim oli d'oliva i deixem d'una banda els dolços i greixos tan poc saludables.
Una alimentació correcta durant la infància és important perquè l'organisme del xiquet es troba en creixement i formació.

Durant la infància s'estableixen els hàbits alimentaris que posteriorment seran difícils de canviar. Si la població infantil aprèn a menjar bé, a tenir uns hàbits alimentaris saludables i a portar un estil de vida actiu, quan siguen majors estaran més sans i serà més difícil que desenvolupen cert tipus de malalties: obesitat infantil, malalties cardiovasculars, etc. 


A més, serà més probable que d'adults mantinguen aquests hàbits de vida tan adequats, continuen realitzant activitat física de manera habitual i realitzen una alimentació saludable.


Imatges baix Llicència  CC0 Creative Commons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada