dimarts, 18 de desembre del 2018

Relació entre alimentació i salut


Hui dia se sap amb certesa que determinades alteracions i malalties es relacionen amb desequilibris en l'alimentació, ja siga per excés (obesitat, problemes de tensió, colesterol elevat…) o per defecte (falta de vitamines i/o minerals, etc.). 

Per tant, alimentar-se no solament consisteix a menjar per a viure o per a assaciar la gana, és una cosa molt més complexa i influeixen nombrosos factors; ambientals (costums i cultura del lloc en què vivim, modes i mitjans d'informació, entorn familiar…) i altres personals com el sexe, l'edat, les preferències, la religió, el grau d'activitat (sedentària, lleugera, moderada), l'estat d'ànim i de salut (malalties o problemes de salut). 

Per tot això, es considera que una alimentació és adequada si en veritat és capaç de cobrir les necessitats de l'organisme; d'acord a les característiques personals, amb la finalitat d'aconseguir o mantindre un bon estat nutricional i de salut.

Volem que els nostres alumnes aprenguen que si hi ha una relació molt estreta entre l'alimentació i la salut. I que quant millor mengem, millor serà la nostra salut i per tant, el nostre desenvolupament. 


Imatge amb Llicència CCO Creative Commons. No és necessari reconeixement.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada