dimarts, 18 de desembre del 2018

Dieta Equilibrada

La dieta equilibrada és aquella manera d'alimentar-se amb la proporció i quantitat d'aliments justa, que ens aporta tots els nutrients que necessitem per al funcionament òptim del nostre organisme. 

Una nutrició equilibrada aporta la proporció adequada de macronutrients, micronutrients i fibra, en funció de les nostres característiques personals: edat, sexe, altura, activitat física, estil de vida i altres condicions com pot ser, per exemple, patir una patologia.

La nostra alimentació ha de mantindre un equilibri i ser saludable. És a dir, ha de cobrir tots els nostres requeriments nutricionals amb aliments saludables i no amb aliments que puguen comprometre o perjudicar la nostra salut. 

Com a conclusió i seguint el fil de l'entrada anterior on parlàvem de la relació entre alimentació i salut, podem dir que: realitzar una dieta equilibrada durant la nostra vida ens ajuda a previndre la malnutrició, malalties no transmissibles (diabetis, cardiopaties, accidents cardiovasculars i càncer) i diferents afeccions.



Imatge amb Llicència CCO Creative Commons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada